ΕΡΤ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Επίδειξη ανωριμότητας


Καταγράφοντας της αντιδράσεις μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη, διαπιστώνει κανείς διάφορα πράγματα, αλλά μπορεί να εξάγει και χρήσιμα συμπεράσματα.

το πρώτο χρήσιμο, όσο κι απογοητευτικό, συμπέρασμα είναι το μικρόβιο του φανατισμού που φέρνει σκοτοδίνες στα μυαλά μας.

Μία μερίδα, πέραν του δέοντος, αντιναζιστές, ζήτησαν την κεφαλή του επί πίνακι....σοβαρευτείτε...είναι 20 χρονών και δεν  έχει περισσότερη ωριμότητα κι αντίληψη των πραγμάτων γύρω του, απ' ότι τα δικά σας παιδιά ή τα παιδιά των γνωστών σας. Ο Κατίδης είναι το παιδί της διπλανής πόρτας, με την απολίτικ μόδα και τα μυαλά στα κάγκελα, χυλωμένα από τις πολλές οθόνες και χέρσα από την έλλειψη γνώσης. Δεν είναι εξαίρεση ένας νεαρός χωρίς παιδεία...είναι κανόνας...λυπάμαι για τους όμορφους σας κόσμους!!!

Αν θέλετε να βοηθήσετε τους νέους, ξεκινήστε από τους δικούς σας, του δικού σας περιβάλλοντος.

Μία άλλη μερίδα, δεν πήρε χαμπάρι. Με αυτούς δεν ασχολούμαστε...καλά σαράντα και καλή ψυχή στην κοσμάρα τους!!!

Μία τρίτη μερίδα, κι αυτή έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ξεκίνησε την προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος και της σημασίας του. Μάλιστα, το εκπληκτικό είναι, ότι θεωρούν ότι το όλο ζήτημα αναδείχτηκε ενώ δεν είναι σημαντικό...ωιμε....τραβάτε με κι ας κλαίω...

...και τι είναι σημαντικό?

Όταν κάποιοι βγαίνουν παγανιά με τα λεπίδια, δεν είναι σημαντικό, όταν μια κυβέρνηση βιάζει τις ζωές μας, δεν είναι σημαντικό, όταν οι ματατζίδες δέρνουν δεξιά-αριστερά και φωτογραφίες και video γεμίζουν το διαδύκτιο, πάλι δεν είναι σημαντικό, τις καταγγελίες βασανισμού κρατουμένων κάνουμε ότι δεν υπάρχουν...μία γκαβομάρα μας διακατέχει για αυτά που δεν θέλουμε να δούμε, φοβούμενοι μήπως ξυπνήσει καμία συνείδηση μέσα μας και δεν ξέρουμε πως θα την διαχειριστούμε...

Να ρωτήσω κάτι? Ποια είναι τα σημαντικά για εσάς? Μην απαντήσετε ... τα βλέπω σε εικονίτσες με "φιλοσοφικές" βλακείες, θρησκοληψίες, ευπρέπειες της κακίας ώρας και φιλανθρωπίες ιμιτασιόν (άντε και καμία ανακοίνωση για ανάγκη αίματος ή αιμοπεταλίων....για να πάνε οι άλλοι).

Κάποιος πρέπει να σας εξηγήσει ότι η κενότητα δεν είναι ολυμπιακό άθλημα κι ότι αυτός εδώ ο τόπος ανακάλυψε τον ορθό λόγο και το πολιτικό ον!!!

Ο Κατίδης την έκανε την ανωριμότητά του και για αυτήν πρέπει να τιμωρηθεί, όχι εξοντωτικά, αλλά πρέπει να τιμωρηθεί, κατά τα λοιπά προσέξτε τα δεντράκια (και τα τερατάκια) που ποτίζετε!!!

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

O Νεαρός κατέγραψε 3-4 διαφορετικές εξηγήσεις για την πράξη του. Εντελώς απόλυτα διαφορετικές μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι διαισθάνομαι την "πατάτα" που μεγαλοπρεπώς έκανα, δεν περίμενα ότι θα είχα τέτοια ενάντια αντανακλστικά και τρέχω να την μαζέψω με διαφορετικές κωλοτούμπες.
Εν ολίγοις καλά έκανα και το ...έκανα αλλά δεν περίμενα ότι θα πέσω σε αντιφασιστικό τοίχο.
Άλλωστε φαίνεται έντονα και πεντακάθαρα ότι την χειρονομία την ήθελε πολύ και μάλιστα έδιωξε από δίπλα του κόσμο που πλησίαζε.
Η Ανακοίνωση της ίδιας της ORIGINAL είναι αποκαλυπτική για την ήδη μέχρι τώρα διαδρομή του νεαρού, τη στάση ζωής του συμπεριφοράς του.
Μη γελιέστε. Ο Μικρός ήξερε αυτό που έκανε. Θες από μόδα, θές από επίδειξη άγνοιας, ήξερε πολύ καλά τι έκανε.
Και το επιχείρημα στα 20 του "...δεν ξέρω τι σημαίνει" προφανώς προκαλεί περισσότερο από την ίδια του τη πράξη.
Είναι γεγονός ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ οι Φασίστες είχαν την παληκαριά να υποστηρίξουν την ευθύνη των πράξεών τους.
Ενδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η Χ.Α. κατέβασε σε 2-3 ώρες την ανακοίνωση στήριξης που του είχε ανεβάσει.
Δεν λέω ότι είναι συνειδητός φασίστας ο μικρός, είναι με σαφήνεια όμως εν δυνάμει

Aelius είπε...

Θεωρώ ότι η ενέργεια του Κατίδη απέχει από αυτό που λέμε "δηλωμένη συνειδητή ενέργεια". Αν ο νεαρός είναι κρυφοφασίστας ή οτιδήποτε άλλο, αυτό το ξέρει αυτός και οι οικείοι του. Η ουσία είναι πως εκφράζεις αυτά που πιστεύεις στον δημόσιο βίο. Θεωρώ παντελώς ηλίθιο άνθρωπος που έχει επώνυμο σε -ίδης και παίζει στην ΑΕΚ, να πανηγυρίσει ναζιστικά την επίτευξη τέρματος. Τι περίμενε δηλαδή και τι δεν υπολόγισε? Έναν καφέ να πιει κανείς στην πλατεία της Ν. Φιλαδέλφειας, αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει ούτε καν οξυγόνο για φασίστες!

Αποτελεί γενική μου τάση να αναζητώ τις βαθύτερες αιτίες των γεγονότων. Αν κομματιάσουμε τον νεαρό και τον πετάξουμε στους σκύλους, δεν θα λύσουμε το πρόβλημα της φασιστοποίησης της κοινωνίας μας, πρέπει όμως σαφώς να τιμωρηθεί για την ενέργειά του.

Δυστυχώς, η κίνηση του Κατίδη και η προσπάθειά του στη συνέχεια να μαζέψει τα αμάζευτα, δείχνει ότι το χαλί που στρώνεται για να περάσει ο φασισμός, είναι η έλλειψη παιδείας κι ενασχόλησης με τα κοινωνικά θέματα, από μερίδα της κοινωνίας μας, με εντοπισμό του προβλήματος στους νέους μας, που έτσι γίνονται εύκολα θύματα κάθε ιδεολογικού μορφώματος που θα εμφανιστεί σαν ... χειμερινή κολεξιόν!