ΕΡΤ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Υπόθεση Σακκά: Έτσι έσπασαν οι χειροπέδες




Η Δικαιοσύνη έκρινε πριν λίγο καιρό ότι πρέπει να μείνει προφυλακισμένος για άλλους έξι μήνες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε αμέσως μετά ότι και νομότυπη και δίκαιη είναι η απόφαση -περίπου δηλαδή ότι καλά του κάνουν.
Τα ποντίκια της truth team και τα συνήθη παπαγαλάκια οργίασαν για τον τρομοκράτη που οι άλλοι τρομοκράτες φίλοι του τον θέλουν έξω από τη φυλακή.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της στιγμάτισε το ΣΥΡΙΖΑ γιατί απαιτούσε την αποφυλάκιση ενός αναρχικού (αυτό για τον κ. Σαμαρά είναι ποινικώς κολάσιμο!) και τρομοκράτη.

Όλα αυτά πριν ο Σακκάς δικαστεί, πριν κριθεί ένοχος, πριν υπάρξει η δυνατότητα η αστυνομία να εκθέσεις τις αποδείξεις της και ο ίδιος τη δική του εκδοχή.

Κι όμως παρ” όλα αυτά τελικώς αναγκάστηκαν να τον αποφυλακίσουν. Έστω με αυστηρούς όρους θα γυρίσει στο σπίτι του, μέχρι να δικαστεί. Όχι γιατί ξαφνικά άλλαξε το σύστημα. Αλλά γιατί υποχρεώθηκε να υποχωρήσει.

Κι αυτό είναι μια νίκη πρώτα-πρώτα για τον ίδιο, που εδώ και τόσο καιρό βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίνει τη μάχη της απελευθέρωσής του.

Είναι όμως και μια νίκη επίσης για όλους εκείνους που ξεσηκώθηκαν μπροστά στην κατάφωρη αδικία και στην παραβίαση των νόμων και του συντάγματος. Στάθηκαν στο πλευρό του και απαίτησαν με διαδηλώσεις, ψηφίσματα, εκδηλώσεις συμπαράστασης να αφεθεί ελεύθερος.

Μόνο τρομοκράτες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι νομικοί, οι πανεπιστημιακοί, οι δημοκρατικοί πολίτες, οι νέοι, οι συλλογικότητες που έκαναν δική τους υπόθεση την υπόθεση της ζωής και της ελευθερίας του Σακκά.

Για να αποδειχτεί ότι το σύστημα εξουσίας, όσο σκληρό, ανάλγητο και αδίσταχτο κι αν εμφανίζεται, δεν είναι ανίκητο.

Μπορεί να καμφθεί, να ραγίσει, να κάνει πίσω ή να ελιχθεί μπροστά στις συνέπειες του αυταρχισμού του και κάτω από την πίεση του δίκιου κι εκείνων που το υποστηρίζουν. Όσο περισσότεροι και πιο αποφασισμένοι μάλιστα οι τελευταίοι τόσο το καλύτερο για τον αγώνα τους.

Δεν πάει κανένας αγώνας χαμένος – αυτό είναι το αυτονόητο συμπέρασμα. Κι όποιος υποστηρίζει ακόμα τέτοιες βολικές για τους δεσμοφύλακες του Σακκά και του κάθε Σακκά απόψεις, ή είναι πολύ αφελής, ή λέει ό,τι λέει εκ του πονηρού.

Η ζωή του Σακκά σώθηκε, ο φυλακισμένος είναι ελεύθερος. Και χωρίς να αγνοεί κανείς τη δύσκολη συνέχεια, μπορεί να επαναλάβει με σιγουριά μια παλιά αλήθεια: Οι μόνοι αγώνες που χάνονται από χέρι είναι εκείνοι που δεν δίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: