ΕΡΤ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αριστέα Μπουγάτσου


Η σπουδαία δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου δεν είναι πια μαζί μας. Πέθανε το Σάββατο, νικημένη από τον καρκίνο. Η Αριστέα Μπουγάτσου εργάστηκε στον Επενδυτή, την Καθημερινή, τον ΣΚΑΪ 100.3, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην Ελευθεροτυπία.

Το όνομά της συνδέθηκε με αποκαλύψεις των υποθέσεων της Siemens, του Βατοπεδίου, των υποκλοπών, του Λαυρεντιάδη και άλλων πολλών.

Είναι εντυπωσιακό –αλλά και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και τη δημοσιογραφία- πως η πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει και τον τελευταίο δημοσιογράφο της τηλεόρασης αλλά δεν γνώριζε την Αριστέα Μπουγάτσου.

Τελικά, δεν είναι περίεργο• οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν όλες τις ηθοποιούς των τηλεοπτικών σίριαλ αλλά δεν γνωρίζουν την Λυδία Κονιόρδου.

Χαίρομαι που οι συνάδελφοι της Αριστέας Μπουγάτσου την αποχαιρετούν με ύμνους και άρθρα στα οποία παραδέχονται πως ήταν η καλύτερη ρεπόρτερ και πως πορεύθηκε στη δημοσιογραφία χωρίς συμβιβασμούς.

Δεν μπορώ, όμως, να μην επισημάνω πως οι περισσότεροι από αυτούς που υμνούν την Αριστέα Μπουγάτσου για τα μαχητικά και ασυμβίβαστα ρεπορτάζ της δεν έχουν γράψει και δεν έχουν πει λέξη για το ρεπορτάζ του Unfollow για το λαθρεμπόριο πετρελαίου –και τις απειλές που ακολούθησαν- αν και έχουν περάσει 11 ημέρες από την κυκλοφορία του περιοδικού.

Ίσως, αν κάποιος δημοσιογράφος του Unfollow πεθάνει, να γράψουν τι άξιος ρεπόρτερ που ήταν.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι παραδέχονται τους συναδέλφους τους μόνο όταν πεθάνουν.

Καλό ταξίδι, Αριστέα Μπουγάτσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: