ΕΡΤ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Η χώρα των πιστολέρο και το αθώο παιδικό αίμα

Συγκλονίζει η τραγωδία στο Νιουτάουν των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πυρά ενός 20χρονου έκοψαν το νήμα της ζωής 20 παιδιών και 6 ενηλίκων που βρίσκονταν στο δημοτικό σχολείο της μικρής πόλης.

Οι πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η επτάχρονη Άννα Μαρκέζ Γκριν είναι ένα από τα θύματα του μακελάρη. Η μικρή είχε αλλάξει πρόσφατα σχολείο, μετακομίζοντας από το Σάντι Χουκ μόλις τον περασμένο Ιούλιο.



Ο Τζέσε Λιούις είναι ένα ακόμη θύμα του 20χρονου Ανταμ Λάντζα. Ο πατέρας του συντετριμμένος δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που τον βρήκε.



Η 27χρονη Βικτωρία Σότο, δασκάλα του δημοτικού σχολείου θυσιάστηκε για να σώσει τους μαθητές της. Όταν ο δράστης μπήκε στην αίθουσα με το όπλο στραμμένο στα θρανία όπου παρακολουθούσαν τα παιδιά το μάθημα της 27χρονης δασκάλας, εκείνη μπήκε μπροστά και την επόμενη στιγμή έπεσε νεκρή από τα πυρά του 20χρονου.



Η ομογενής που έσωσε 18 μαθητές

Ο ιερέας του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρος Καρλούτσος, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, για την Υβόνη Κενς, την ομογενή βιβλιοθηκάριο του σχολείου, η οποία με κίνδυνο της ζωής της έσωσε 18 μαθητές. Στο άκουσμα των πυροβολισμών πήρε τα παιδιά, όλα μαθητές της Δ’ τάξης και τρεις συναδέλφους της και κλείστηκαν σε μια ντουλάπα για 45 λεπτά, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν από τη δολοφονική μανία του 20χρονου 'Ανταμ Λάνζα.



«Γνωρίζω την Ιβόν για αρκετά χρόνια, είναι ένας γενναίος άνθρωπος και μια καλή Χριστιανή» τόνισε ο Π. Καρλούτσος, προσθέτοντας ότι στο σχολείο φοιτούν τα παιδιά μιας ελληνικής οικογένειας, 6 έως 9 ετών, τα οποία δεν έπαθαν τίποτα, όπως και ένα τρίτο παιδί ελληνικής καταγωγής. Επίσης, εκτός από τη βιβλιοθηκάριο, υπάρχει και μια δεύτερη ομογενής εκπαιδευτικός που είναι μέλος της κοινότητάς του, καθώς και μια τρίτη, την οποία δεν γνωρίζει.

«Ευχαριστούμε τον Θεό που οι άνθρωποι μας είναι καλά» επισήμανε ο Π. Καρλούτος - ιερέας της κοινότητας για 35 χρόνια- σημειώνοντας ότι «είμαστε όλοι στενοχωρημένοι και σοκαρισμένοι. Η περιοχή μας είναι τόσο φιλήσυχη και ασφαλής, που αυτό το συμβάν είναι πρωτοφανές. Πολλές οικογένειες εγκαταστάθηκαν εδώ επειδή υπάρχουν καλά σχολεία. Και τώρα, συνέβη αυτό το κακό, αλλά θα το ξεπεράσουμε με τη δύναμη του Θεού και την αγάπη μεταξύ μας».

Στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας και έχει μέλη 352 οικογένειες, θα μεταβεί αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος για να λειτουργήσει και να προσευχηθεί μαζί με τους πιστούς της περιοχής.


Real.gr


«Πίστευα ότι θα πεθάνουμε όλοι». Μ’ αυτά τα λόγια αφηγήθηκε το Γολγοθά της μια νεαρή δασκάλα που κατάφερε να κρύψει τους 15 μαθητές της στις τουαλέτες του σχολείου του Νιουτάουν κατά τη διάρκεια του μακελειού που εξαπέλυσε ένας 20χρονος, πρώην μαθητής.

«Τους είπα: να ξέρετε ότι σας αγαπάω όλους πολύ. Πίστευα ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα άκουγαν γιατί θα πεθαίναμε όλοι», είπε η Κέιτλινγκ Ρόιγκ, συγκρατώντας με δυσκολία τους λυγμούς της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι ABC.

Ακούγοντας τους πρώτους πυροβολισμούς, η δασκάλα κατάλαβε τι συνέβαινε και πρόλαβε να κρύψει τα 15 παιδιά, ηλικίας 6 και 7 ετών, στις τουαλέτες. 

Έσπρωξε κατόπιν ένα έπιπλο πίσω από την πόρτα, την κλείδωσε και έσβησε το φως. «Τους είπα να κάνουν απόλυτη ησυχία, φοβόμουν πως αν ο ένοπλος έμπαινε μέσα θα μας άκουγε και θα πυροβολούσε. Τους είπα ότι απ’ έξω υπάρχουν κακοί άνθρωποι. Κάποια παιδιά άρχισαν να κλαίνε, τα χάιδεψα και τους είπα ότι θα περάσει».

Ένα από τα παιδάκια ζήτησε τη μαμά του, ένα άλλο όμως έδωσε κουράγιο στη δασκάλα του: «Εγώ κάνω καράτε, θα σας βγάλω έξω», της είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη κι όταν κόπασαν οι πυροβολισμοί, η Ρόιγκ δεν άφησε τα παιδιά να βγουν αλλά τους είπε να περιμένουν να έρθουν οι «καλοί». Όταν επιτέλους ένας αστυνομικός χτύπησε την πόρτα, εκείνη του ζήτησε αρχικά να της δείξει το σήμα του για να ξεκλειδώσει αλλά και πάλι δεν πείστηκε. «Αν είστε πραγματικά αστυνομικός, έχετε τον τρόπο να βρείτε ένα κλειδί», του είπε. Ο αστυνομικός τελικά κατάφερε να ανοίξει και να οδηγήσει τα παιδιά με ασφάλεια στο χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι συμμαθητές και οι δάσκαλοί τους.

Μια άλλη εργαζόμενη στο σχολείο Σάντι Χουκ, υπάλληλος της βιβλιοθήκης, είπε στα παιδιά που βρίσκονταν εκεί ότι επρόκειτο για «άσκηση». «Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ήξεραν τι να κάνουν, όμως γνωρίζαμε ότι αυτό που ακουγόταν ήταν πυροβολισμοί», είπε η Μαίρη Αν Τζέικομπ.

«Αφού ακούσαμε το θόρυβο από τα μεγάφωνα του σχολείου, τηλεφωνήσαμε στη γραμματεία και η γραμματέας είπε ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς. Είμαι ακόμη κατάπληκτη που απάντησε στο τηλέφωνο» είπε, με δάκρυα στα μάτια, η Τζέικομπ.

Η βιβλιοθηκάριος χαρακτήρισε «πολύτιμη φίλη, θαυμάσια γυναίκα και εξαίρετη διευθύντρια» την Ντόουν Χόχσπρανγκ, την διευθύντρια του σχολείου που σκοτώθηκε από τον 20χρονο Άνταμ Λάντζα μαζί με τη σχολική ψυχολόγο Μαίρη Σέρλοκ.

Περιγράφοντας το μακελειό, είπε ότι ο Λάντζα μπήκε από την κεντρική είσοδο, προσπέρασε τη βιβλιοθήκη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, καθώς και την αίθουσα της πρώτης τάξης και μπήκε στις επόμενες δύο όπου άρχισε να πυροβολεί. Μαζί με δυο συναδέλφους της η Τζέικομπ μάζεψε τα παιδιά μακριά από τα παράθυρα αλλά όταν συνειδητοποίησαν ότι η πόρτα της βιβλιοθήκης δεν κλείδωνε, τα έβαλαν σε ένα μεγάλο ντουλάπι όπου φυλάσσονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διάφορα σύνεργα ζωγραφικής.

Επειδή και σε αυτήν την περίπτωση οι ενήλικοι δεν απάντησαν στις φωνές των αστυνομικών που χτυπούσαν την πόρτα ερευνώντας το κτίριο αφού σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, η αστυνομία αρχικά είχε ανακοινώσει ότι αγνοούνται οι μαθητές μιας ολόκληρης τάξης. Τα παιδιά βγήκαν τελικά έξω μία ώρα αργότερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στιγμές τραγικές, στιγμές δραματικές, όπου κάθε άνθρωπος επιστρατεύει ότι έχει και δεν έχει για να επιβιώσει και να προστατέψει μικρά ανυπεράσπιστα παιδιά.

Βέβαια, αυτή η θηριώδης μόδα, η οποία βασίζεται στην Αμερικάνικη "παράδοση" της οπλοκατοχής, δεν έχει τέλος.

Διαβάστε :

 Το ένα μετά το άλλο διαδέχονται τα περιστατικά βίας στις ΗΠΑ, στη σκιά της τραγωδίας στην πόλη Νιούταουν στο Κονέκτικατ, με θύματα 20 παιδιά και 6 ενήλικες αλλά και της εισβολής ενόπλου σε νοσοκομείο της Αλαμπάμα.

Αυτή τη φορά, οι αστυνομικές αρχές της Οκλαχόμα συνέλαβαν έναν μαθητή λυκείου με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση και να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σχολείο του, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Tulsa World.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Σάμι Ίγκλμπιαρ Τσάβες, 18 ετών, συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι του στο Μπάρτλεσβιλ της Οκλαχόμα, την ίδια ημέρα που ένας 20χρονος ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικους σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ.

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του αναφέρεται ότι προσπάθησε να στρατολογήσει συμμαθητές του οι οποίοι θα οδηγούσαν τα άλλα παιδιά στην αίθουσα συνελεύσεων του σχολείου. Εκεί σκόπευε να κλείσει τις πόρτες τοποθετώντας αλυσίδες και να αρχίσει να τους πυροβολεί. "Τους είπε επίσης ότι αν οι βοηθοί του δεν έκαναν αυτό που έπρεπε δεν θα δίσταζε να τους σκοτώσει κι αυτούς", προσθέτει η εφημερίδα.

Ο Τσάβες είπε στους συμμαθητές του ότι θα τοποθετούσε βόμβες στις πόρτες της αίθουσας και θα τις πυροδοτούσε όταν θα έφτανε η αστυνομία. Ο νεαρός προφυλακίστηκε και το δικαστήριο όρισε εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την αποφυλάκισή του.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου ο Τσάβες προσέγγισε συμμαθητές του στην καφετέρια του σχολείου και ζήτησε να τον βοηθήσουν. Ένας από αυτούς ενημέρωσε τον διευθυντή του λυκείου, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο ο Τσάβες είχε χρησιμοποιήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σχολείου για να αναζητήσει πληροφορίες για όπλα, βόμβες και τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν, το 1999. Φέρεται μάλιστα να δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε έναν καθηγητή ότι αγόρασε ένα όπλο, αλλά παραμένει ασαφές αν όντως είχε στην κατοχή του όπλα. 

Κοντά σε όλα αυτά, μπορεί να σωπαίνουν οι εκατομμύρια Αμερικάνοι που είναι υπέρ της οπλοκατοχής, αλλά  η ηλιθιότητα πάντα βρίσκει τον τρόπο της: 


Ο Alex Jones, καταγγέλλει ευθέως την αμερικανική κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το περιστατικό του Κονέκτικατ για να αφοπλίσει τον Αμερικανικό λαό, για να είανι πιο έυκολα διαχειρήσημος στα σχέδια των Παγκοσμιοποιητών.

“Ο Obama υποδύεται ότι κλαίει αμέσως μετά το περιστατικό” δηλώνει ο Alex Jones, μετά το φρικιαστικό περιστατικό του Κονέκτικατ.

Εδώ και πολύ καιρό ο γνωστός σε όλους Alex jones προσπαθεί να προειδοποιήσει τους Αμερικάνους για τις προσπάθειες τις αμερικανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την οπλοκατοχή στην Αμερική. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες τα ΜΜΕ της Αμερικής, συνεχώς σκάβουν το ζήτημα της 2ης τροπολογίας του συντάγματος των ΗΠΑ, που επιτρέπει την οπλοφορία και μια σειρά από άλλες ελευθερίες.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το επιχείρημα της εγκληματικότητας για να πείσει τους πολίτες να παραδώσουν τα όπλα και να δεχτούν την απαγόρευσή τους. Όμως στις πολιτείες που τα όπλα έχουν απαγορευτεί, (Σικάγο και Νέα Υόρκη) έχουν τους υψηλότερους δείχτες εγκληματικότητας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δυστυχώς η χώρα αυτή ζει ακόμη στην τιμημένη εποχή του τυχοδιωκτισμού και των πιστολέρο και το πληρώνει πολύ ακριβά.
  

1 σχόλιο:

Giannis Pit. είπε...

Το σκεπτικό των θρησκόληπτων και υστεροφασιστών στις ΗΠΑ πραγματικά ξεπερνάει κάθε όριο ανθρώπινης λογικής πραγματικά....!
Συγκλονιστικές στιγμές περιγράφονται αλλά μερικοί είναι στο κόσμο τους πραγματικά.